Vloerisolatie

Home > Vloerisolatie

Een warm en tochtvrij huis is wel zo prettig. Als dit dan ook nog betekent dat er geen vochtige schimmelplekken in huis zijn en het gasverbruik daalt, is het duidelijk dat een goede vloerisolatie in uw huis een goede investering is.

  direct offertes aanvragen

Kosten besparend en beter voor het milieu
Een goed geïsoleerd huis is kostenbesparend, milieubewust en betekent meer comfort in huis. Een huis met een goede vloerisolatie houdt de warmte langer vast en kan beter de binnentemperatuur van de buitentemperatuur scheiden. Door de meer gelijkmatige warmte in huis is het minder tochtig en vochtig in huis en heeft u geen last meer van vocht in de kruipruimte.

Het juiste materiaal voor uw vloerisolatie
Met een kruipruimte van meer dan 50 cm kan de vloer makkelijk geïsoleerd worden. Bij vloerisolatie wordt er isolatiemateriaal aangebracht op de onderkant van de vloer. Hierdoor blijft de kou in de kruipruimte en blijft het huis warm.

Het materiaal wat gebruikt wordt voor vloerisolatie is:

  • PUR schuim
  • Isolatieplaten (glaswol, steenwol of EPS)
  • Isolatiekussens

PUR schuim wordt het meest gebruikt voor de isolatie van vloeren. De isolatiewaarde van PUR schuim ligt hoog, het isoleert naadloos en het is gemakkelijk aan te brengen.
Een goede vloerisolatie is een investering in uw huis en een verbetering van uw wooncomfort.

Ervaringen van andere bezoekers

Gemakkelijke aanvraag via isoleren.be
“Na de aanvraag voor een vloerisolatie was ik binnen een week van mijn probleem af! Deze service om verschillende isolatiebedrijven in mijn regio met elkaar te vergelijken is erg handig.”
Toegevoegd: R. Boeyenas uit Mechelen
Waardering: 8/10
Rating starRating starRating starRating starRating star

Tijdbesparend
“Omdat ik zelf geen tijd had om rond te bellen heb ik op deze site een aanvraag gedaan voor de isolatie van mijn vloer. De service is snel en overzichtelijk en dat heeft me goed geholpen bij het uitzoeken van een geschikt bedrijf.”
Toegevoegd: L. Yagir uit Lokeren
Waardering: 8/10
Rating starRating starRating starRating starRating star

Voordelen van vloerisolatie

  • Kostenbesparend (het gasverbruik verminderd met 5-7m3 per m2 per jaar)
  • Het huis blijft ’s winters langer warm en in de zomer langer koel
  • Geen last meer van tocht of van vocht in de kruipruimte

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn huis geschikt is voor het aanbrengen van vloerisolatie?
Check allereerst het bouwjaar van uw huis. Heeft u een huis van na 1983, dan is de vloer standaard geïsoleerd maar moet deze misschien vervangen worden. Bij huizen van voor 1983 is een vloerisolatie niet standaard. Het is kostenbesparend om een vloerisolatie aan te brengen. Ook heeft het huis een kruipruimte nodig van meer dan 50 centimeter.

Mijn huis heeft geen kruipruimte of een kruipruimte lager dan 50 centimeter. Toch wil ik vloerisolatie aanbrengen, kan dit?
Is de kruipruimte te laag voor een isolering, dan is het isoleren van de kruipruimte een goed alternatief. Dit kan door isolerend materiaal zoals bijvoorbeeld schelpen op de bodem te storten.

Hoe lang duurt het aanbrengen van vloerisolatie in mijn huis?
Vloerisolatie wordt snel en gemakkelijk aangelegd. Onvoorziene omstandigheden buiten beschouwing gelaten duurt het ongeveer een halve dag voor de isolatie aan de vloer is aangebracht.

Verricht u isolatiewerken?

Bent u een specialist in het leggen van vloerisolatie en bent u op zoek naar meer klanten? Laat het ons weten!

Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend uw offerte voor isoleerwerken aan door het formulier in te vullen.

  direct offertes aanvragen

Plus ons: