Isolatie Spouwmuur

Home > Isolatie spouwmuur

Alle nieuwbouwhuizen zijn tegenwoordig voorzien van spouwmuurisolatie. Deze woningen bestaan uit een buitenmuur, een spouw, en een binnenmuur. Dit komt omdat veel van de warmte in een woning ontsnapt via de muren. Een spouwmuur is een buitenmuur en een binnenmuur met elkaar verbonden zijn met haken.

  direct offertes aanvragen

Vermindering van het geluidoverlast en beter voor het milieu
De buitenmuur heeft isolatiegaten onderaan de muur om het vocht van de binnenmuur te houden. Deze techniek zorgt voor minder vocht binnenshuis, maar geeft wel veel warmteverlies. Om dit warmteverlies tegen te gaan wordt er isolatie in de spouwmuur bevestigd. Deze spouwmuurisolatie is beter voor het milieu en verminderd geluidsoverlast. Ook betekend dit een besparing in de stookkosten.

Een duurzame investering in uw woning
In oudere woningen is nog geen spouwmuur of spouwmuurisolatie aanwezig. Het opvullen van de spouwmuur is een investering voor uw woning. Het opvullen gebeurd simpel door isolatiemateriaal in gaten in de muur te spuiten die daar op regelmatige afstanden zijn aangebracht. Na het volspuiten van de muur worden de gaatjes weer netjes weggewerkt.

Voor het isoleren van de muur worden de volgende materialen gebruikt:

  • PUR schuim
  • Isolatiekorrels
  • Steenwol en glaswol
  • UF schuim

Door de gemeentes worden premies verstrekt voor het isoleren van de spouwmuur. Dit kan verschillen per gemeente, maar het zal u zeker een belastingvoordeel opleveren.
De isolatie van een spouwmuur is niet eenvoudig uit te voeren. Er wordt daarom aangeraden de werken door professionals te laten uitvoeren.

Ervaringen van andere bezoekers

Droomhuis gerealiseerd
“Het oude huis wat we pas gekocht hebben is ons droomhuis. De tocht waar we in het begin veel last van hadden is nu eindelijk verholpen dankzij de professional die we geselecteerd hadden na onze aanvraag op isoleren.be. Wij zijn er erg content mee en wonen hier nu met nog meer plezier.”
Toegevoegd: J. Asselman uit Tornhout
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Goed geselecteerde bedrijven
“De werken die moesten gebeuren voor onze spouwmuurisolatie wilden we snel en goedkoop laten uitvoeren. Gelukkig kregen we een passende selectie van vakmensen aangeboden toen we een offerte aanvroegen op deze website.”
Toegevoegd: L. de Block uit Brugge
Waardering: 7.5/10 Rating starRating starRating starRating half star

Voordelen van spouwmuurisolatie

  • Terugverdienen binnen 3,5 jaar
  • Belastingvoordeel dankzij subsidies van de gemeente

Veelgestelde vragen

Wat is het beste isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie?
Dit verschilt per woning. De ligging en de leeftijd van de woning heeft hiermee te maken. De kans op vochtdoorslag of het feit dat de woning op de wind ligt zijn factoren die meespelen in de bepaling van het materiaal. De professional zal u graag helpen u hier verder over te adviseren.

Wat is het verschil tussen gevelisolatie en spouwmuurisolatie?
Spouwmuurisolatie is een vorm van gevelisolatie. Andere vormen van gevelisolatie zijn binnen,- en buitenisolatie. Binnenisolatie is de goedkoopste optie, maar dit isoleert minder goed. Bij spouwisolatie wordt de investering het snelst terugverdiend.

Bij welke woningen wordt spouwmuurisolatie toegepast?
Bij alle nieuwere woningen is spouwmuurisolatie al standaard toegepast. Bij oudere woningen is er nog geen spouwmuurisolatie. Dit kan u wel besparingen en een belastingvoordeel opleveren. Heeft u een woning die gebouwd is tussen 1920 en 1980, dan kunt u uw spouwmuur laten na-isoleren.

Verricht u isolatiewerken?

En wilt u meer klanten en opdrachten? Meld u snel aan voor onze service en ontvang meer aanvragen voor isolatiewerken.

Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend uw offerte voor isoleerwerken aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen

Plus ons: