Huisisolatie

Home > Huisisolatie

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom mensen isolatiewerken laten uitvoeren. De belangrijkste redenen voor een goede isolatie van het huis zijn:

  direct offertes aanvragen
 • Verbeteren van het wooncomfort
 • Vermijden van verspillingen
 • Kostenbesparend
 • Verminderen van geluidshinder
 • Vermindering van vervuiling
 • Tegengaan van vochtproblemen
 • Voor de premie

Met name oude huizen zijn nog niet voldoende geïsoleerd. Voor de huiseigenaren en voor het milieu valt er winst te behalen op het gebied van huisisolatie. Bij nieuwbouwhuizen wordt het huis standaard geïsoleerd. Vooral bij huizen van voor 1945 is er geen of nauwelijks isolatie.

Het isoleren van huizen kan op verschillende manieren gebeuren. De belangrijkste vormen van isolatie zijn:

 • Vloerisolatie of bodemisolatie
 • Gevelisolatie
 • Dakisolatie of vlieringisolatie
 • Dubbel glas

Slecht geïsoleerde huizen hebben hogere stookkosten en hebben dus meer CO2 uitstoot. Dit heeft niet alleen gevolg voor de kosten en voor het milieu. Naast de energieverspilling heeft men in huis last van tocht, vocht en schimmelplekken en temperatuurverschillen. Bij een goed geïsoleerd huis krijgt u ook belastingvermindering. De overheid geeft deze subsidies als een aanmoediging tot energiebesparing.

Ervaringen van andere bezoekers

Vakmensen gevonden
“De aanvraag voor isolatiewerken op deze site was snel en gemakkelijk. Het bedrijf van onze keuze heeft ons goed ingelicht over de voordelen van het isoleren en wat er aan ons huis moest gebeuren. De werken zijn keurig uitgevoerd en we zijn tevreden met het resultaat.”
Toegevoegd:  A. Vandercammen uit Dendermonde (29-08-2012)
Waardering: 8/10

Geldbesparing
“Nooit geweten dat het goed isoleren van mijn huis zoveel geld oplevert. Ik dacht dat het isoleren van mijn huis me aardig wat zou kosten, maar na het vergelijken van de verschillende offertes die ik hier had opgevraagd zag ik dat de kosten enorm meevielen. Het is een goede investering in mijn nieuwe huis!”
Toegevoegd:  L. Calis uit Kortijk (06-09-2012)
Waardering: 8/10

Voordelen van het isoleren van uw huis

 • Milieuvriendelijk en kostenbesparend
 • Verhoging van het wooncomfort

Veelgestelde vragen

Bij mijn weten heb ik alles gedaan om mijn huis te isoleren. Zijn er nog andere dingen waar ik op kan letten?
Om nog extra kosten te kunnen besparen kunt u isolatiemateriaal rond de verwarmingsbuizen doen. De verwarmingsbuizen geven ook straling af op plaatsen waar dit niet nodig is, zoals de zolder of de kruipruimte. Let hierbij wel op dat er geen waterleidingen geïsoleerd worden. Dit om legionella te voorkomen. Ook de kieren en de naden bij deuren en ramen kunnen extra geïsoleerd worden. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld de brievenbus.

Hoe hoog is de premie die ik krijg als ik mijn huis laat isoleren?
Dit verschilt per woning en per gemeente. U kunt informatie hierover krijgen bij uw gemeente en de websites van de overheid.

Zorgt de isolatie niet voor zuurstofgebrek in huis?
Dat uw huis geïsoleerd is betekent niet dat het huis niet geventileerd moet worden. Dit voorkomt ook vochtproblemen in huis. De binnenlucht in huis vervuilt door bijvoorbeeld de kooklucht, deze moet ververst worden door frisse buitenlucht. Het aanbrengen van ventilatieroosters helpt hierbij. Ook het simpelweg opendoen van de buitendeur zorgt al voor een luchtverversing.

Verricht u isolatiewerken?

En bent u op zoek naar meer klanten en/of aanvragen? Registreer, en ontvang meer aanvragen op maat.

Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend uw offerte voor isoleerwerken aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen

Plus ons: