Gevelisolatie

Home > Gevelisolatie

Gevelisolatie wordt gebruikt om koudebruggen tegen te gaan. Koudebruggen zijn gaten in de isolatie waardoor er warmteverlies optreedt, of waardoor warmte de woning binnenkomt in de zomer.

  direct offertes aanvragen

De gevel van een huis kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. Gevelisolatie kan gebeuren op de volgende manieren:

Isolatie van de buitenzijde
De muur van uw woning wordt aan de buitenzijde geïsoleerd. Aan de buitenzijde van uw muur wordt een isolatielaag aangebracht en hier overheen wordt een laag pleisterwerk of ander bedekkend materiaal bevestigd. Gevelisolatie aan de buitenzijde is een van de beste opties voor het isoleren van uw gevel. Doordat de isolatie aan de buitenzijde zit is er weinig temperatuurverschil tussen de buitenmuur en de binnenmuur van uw huis. Ook kan dit uw woning verfraaien door er een mooie laag pleisterwerk op aan te brengen. Isolatie van de buitenzijde van uw huis is niet altijd mogelijk, dit verschilt per huis.

Spouwmuurisolatie
Tussen de buiten- en binnenmuur van uw huis zit een holle ruimte. Dit wordt de spouw genoemd. Door isolatiemateriaal in deze spouw te plaatsen wordt uw huis efficiënt geïsoleerd. Bij spouwmuurisolatie wordt uw investering het snelst terugverdiend.

Isolatie van de binnenzijde
Isolatie vanaf de binnenmuur wordt niet aangeraden. Dit wordt vaak gedaan bij renovaties. Door de isolatie vanaf de binnenzijde is er grotere kans op koudebruggen. Ook neemt de muur geen warmte op in de zomer, zodat het binnen warmer wordt. Isolatie van de binnenmuur is wel de goedkoopste manier van gevelisolatie.

Ervaringen van andere bezoekers

Prachtige muren!
"Doordat we in een erg oud huis wonen zochten we een specialist voor het isoleren van onze muur. Onze eisen konden we gemakkelijk doorgeven en uit verschillende aanbiedingen hebben wij een geschikt isolatiebedrijf gekozen. Het resultaat is prachtig geworden!"
Toegevoegd: A. Crul uit Gent
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Partner gevonden
“Het isolatiebedrijf van onze keuze voldeed precies aan de eisen die we van te voren hadden opgesteld. Door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken zijn we gemakkelijk bij onze ideale partner uitgekomen.”
Toegevoegd: E. Baeckelandt uit Zelzate
Waardering: 7/10 Rating starRating starRating starRating half starRating no star

Voordelen van gevelisolatie

  • Het isoleren van de buitenzijde betekent niet alleen een besparing in de energiekosten, maar ook een verfraaiing van uw gevel
  • Gevelisolatie verkomt de vorming van schimmel op uw buitenmuur

Veelgestelde vragen

Wanneer kies ik voor een isolatie aan de buitenzijde van de muur?
Als er geen gebruik wordt gemaakt van gevelstenen, maar er gewerkt is met een buitenbepleistering, is het aan te raden om de muur vanuit de buitenzijde te isoleren. Het isoleren van de buitenmuur is dan voldoende, en een spouwmuurisolatie is dan niet noodzakelijk.

Hoe weet ik of mijn woning gevelisolatie heeft?
Het is verstandig om de muren te laten controleren door een isolatiebedrijf. Zij kunnen bepalen of er isolatie is gebruikt en in welke conditie de huidige isolatie verkeerd. Het kan zijn dat in het verleden de isolatie verkeerd is aangebracht. Bij woningen van 25 jaar of ouder is in de bouw hoogst waarschijnlijk geen, of matige, gevelisolatie aangebracht.

Krijg ik de kosten van mijn gevelisolatie vergoedt?
De uitvoerder moet een verklaring inleveren dat hij werkt volgens de eisen van de toepasselijke Technische Specificaties (STS). Een deel van de kosten die u betaald voor het isoleren van uw gevel kunt u terugbetaald krijgen. Het bedrag wat u terugbetaald krijgt is in elk geval uniek. Bekijk goed de voorwaarden van de gemeente.

Verricht u isolatiewerken?

En wilt u meer klanten en opdrachten? Meld u aan voor onze service en ontvang vandaag nog offertes van diverse aanvragers.

Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend uw offerte voor isoleerwerken aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen

Plus ons: