Geluidsisolatie

Home > Geluidsisolatie

Geluidsisolatie kan erg belangrijk zijn voor de wooncomfort en de leefbaarheid van de woning. Geluiden binnenshuis zoals spelende kinderen, muziek, de geluiden van de televisie, houdt u liever binnenshuis. Geluiden van de snelweg, de trein of een school hoort u liever niet binnen.

  direct offertes aanvragen

Reken af met verschillende soorten geluidsoverlast
In huis zijn twee soorten geluidsoverlast:

  1. Luchtgeluiden (muziek, televisie, stemmen)
  2. Contactgeluiden (traplopen, dichtslaande deuren, lopen)

Er zijn verschillende onderdelen in huis die geïsoleerd kunnen worden om het huis meer geluidsdicht te maken. Denk hierbij onder meer aan:

  • Vloeren
  • Muren
  • Plafond
  • Ramen

Verhoging uw wooncomfort
Voor muren en plafonds geldt: hoe dikker, hoe beter geïsoleerd. Het is echter niet altijd mogelijk om de muur te verdikken, en een dikke muur houdt niet alle geluid tegen. Andere oplossingen zijn het gebruik van spouwisolatie (in een lege ruimte tussen twee muren wordt isolatiemateriaal geplaatst) of het gebruik van geluidsabsorberend materiaal. Dit materiaal vermijdt het weerkaatsen van het geluid. Plafonds kunnen verlaagd worden met een tussenruimte tussen beide plafonds, om contactgeluiden te voorkomen, of er kan isolatiemateriaal aangebracht worden tussen de twee plafonds.

Vooral bij oude huizen is geluidsisolatie een investering in de woning en een goede optie om het wooncomfort te verhogen.

Ervaringen van andere bezoekers 

Geluidshinder snel verholpen
“Ik had geen idee hoe ik de geluidsisolatie van mijn woning moest oplossen. Gelukkig kwam het bedrijf wat we geselecteerd hadden via de aanvraag bij isoleren.be snel met een gepaste oplossing.”
Toegevoegd: R. Goossens uit Oostende (22-08-2012)
Waardering: 3/5

Nieuwe isolatie vakkundig uitgevoerd
“Het isoleren van mijn huis scheelt me een hoop irritaties! Ik ben blij dat ik via deze site snel een geschikt bedrijf gevonden heb die mijn muren vakkundig bewerkt heeft.”
Toegevoegd: S. de Winter uit Aalter (08-09-2012)
Waardering: 4/5

Voordelen van geluidsisolatie

  • Geluidsisolatie tussen muren dient ook als warmte-isolatie
  • Een goede geluidsisolatie geeft meer bewegingsvrijheid in huis

Veelgestelde vragen

Ik wil het geluid van de bovenburen verminderen door isolatiemateriaal op het plafond te bevestigen. Is dit de juiste optie?
Een ‘zwevend’ plafond met geluidsdempend isolatiemateriaal helpt beter, omdat het contactgeluid dan gescheiden wordt van de massa. Twee opgesloten luchtlagen boven elkaar kan het geluid juist weer versterken.

Mijn onderburen hebben geklaagd over geluidsoverlast. Kan ik hier iets aan doen?
Een ondervloer kan een oplossing zijn. Zacht vinyl op een goede ondervloer geeft meer geluidsdemping dan laminaat.

Waar zijn de meeste geluidslekken?
Om de woning meer geluidsdicht te maken is het aan te raden deze eerst na te kijken op geluidslekken. Deze zijn vaak te vinden bij de aansluiting van de gevel en de wand. Verder kunnen de ramen (dubbelglas) ervoor zorgen dat er veel geluid buiten of binnen blijft.

Verricht u isolatiewerken?

Verricht u isolatiewerken en wilt u meer offertes ontvangen? Meld u snel aan en ontvang vandaag nog passende aanvragen.

Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend uw offerte voor isoleerwerken aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen

Plus ons: