Veelgestelde vragen over het aanvragen van offertes

Home > Veelgestelde vragen

Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van offertes?
Nee. Het aanvragen van offertes bij isoleren.be is geheel gratis en vrijblijvend. De bedrijven betalen een kleine vergoeding per ontvangen offerte aanvraag.

  Jubileum

Ik heb een aantal offertes ontvangen. Ben ik nu verplicht een van de offertes te accepteren?
Nee, deze service is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Gaat u niet met een isolatiefirma in zee? Laat het dan wel even weten aan de desbetreffende firma’s. Een korte e-mail sturen is voldoende.

Van hoeveel isolatiefirma’s ontvang ik een offerte?
U ontvangt maximaal zes offertes van isolatiefirma’s uit uw regio bij wie u een offerte heeft aangevraagd.

Ik heb offertes aangevraagd bij meerdere isolatiefirma’s maar nog niets ontvangen...
De firma’s hebben tijd nodig om u aanvraag te verwerken. Heeft u na een aantal werkdagen nog helemaal niks gehoord? isoleren.be stuurt u binnen enkele dagen een service mail, waarmee u met één druk op de knop meer offertes kunt aanvragen. Uw aanvraag wordt automatisch doorgestuurd naar andere isolatiefirma’s bij u in de regio.

Hoe wordt er omgegaan met mijn persoonsgegevens?
Uw gegevens worden alleen gestuurd naar de geselecteerde isolatiefirma’s. isoleren.be garandeert dat uw gegevens niet aan derden worden doorgestuurd.

Tip bij het invullen offerte aanvraag formulier!
Probeer de informatie zo volledig mogelijk door te geven. Op deze manier ontvangt u uw offertes altijd op maat.

Wat gaan isolatiewerken mij ongeveer kosten?
Dit is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, soort huis en het soort isolatiewerken dat u wilt laten uitvoeren. De firma’s kunnen u passend advies op maat hierover geven.

Ik heb recent een nieuw huis gekocht, hoe weet ik of de isolatie in orde is?
Meestal is dit te zien aan de conditie van de muren. Vocht en schimmelplekken kunnen wijzen op slechte isolatie. Ook een tochtig huis is niet goed geïsoleerd. Om er zeker van te zijn dat de isolatie in een goede conditie verkeerd kunt u de hulp van een expert inroepen die u hierover adviseert. Tevens zal hij u vertellen of het nodig is om uw huis (opnieuw) te isoleren.

Welke subsidies en belastingvoordelen zijn er voor goed geïsoleerde huizen?
Op 1 januari 2012 is het “Vlaamse Warmteplan” gestart. Dit is gebeurd om het premiestelsel nog doeltreffender te maken. Voor alle soorten isolatie kunt u een premieaanvraag indienen. Dit is een verschil met de subsidies van voorgaande jaren, waar vloer- en muurisolaties niet vergoed werden. De premies verschillen per gewest. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op de website van de overheid.

Wat is de meest effectieve vorm van isolatie?
Heeft u een huis zonder enige vorm van isolatie? Dan is het verstandig om te beginnen bij het dak. Door het dak gaat veel warmte verloren, omdat warmte omhoog stijgt. Verder is het vervangen van enkel glas voor dubbele beglazing ook een simpele vorm van isolatie. Het isoleren van het huis kan in een keer gebeuren, maar dan is het huis tijdelijk niet bewoonbaar. Wilt u toch in uw huis blijven wonen en het leefbaar houden? Verdeel de isolatiewerken dan in kleinere stukjes en pak de meest urgente zaken als eerst aan.

Plus ons: