Dakisolatie

Home > Dakisolatie

Het isoleren van het dak van de woning is erg belangrijk. Dakisolatie kan al snel een besparing van 30% op de energiekosten en de warmte in huis betekenen. Omdat warmte omhoog stijgt gaat er veel van de warmte door het dak verloren als er geen dakisolatie is aangebracht in de woning. Hoe het dak geïsoleerd wordt verschilt per huis en per dak. Een plat dak en een hellend dak worden op verschillende manieren geïsoleerd.

  direct offertes aanvragen

Plat dak
De isolatie van een plat dak gebeurd vanaf de buitenkant. Omdat op een plat dak vaak stilstaand water ligt, is er waterdichte dakbedekking aangebracht. Als er vanaf binnenuit geïsoleerd wordt, moet daar ook een waterdichte laag aangebracht worden. Hierdoor treden er vochtproblemen op.

Hellend dak
Bij een hellend dak kunt u zowel vanaf de binnen en buitenzijde isolatiemateriaal aanbrengen. Onder een schuin dak waar niet gestookt wordt kunt u ook de vloer van uw zolder isoleren. Dit is goedkoper en werkt gemakkelijker. Voor een optimaal resultaat kunt ook de vloer van uw zolder isoleren in combinatie met dakisolatie.

Er kan gebruikt gemaakt worden van verschillende materialen voor dak isolatie:

  • Hardschuim platen
  • Glaswol
  • Steenwol
  • Aluminium noppenfolie

Ervaringen van andere bezoekers

Aanvraag via isoleren.be
"De isolatie van ons dak bleek aan vervanging toe. Het selecteren van een bedrijf om de isolatiewerken uit te voeren bleek gemakkelijk nadat we snel 5 passende offertes ontvingen na onze aanvraag."
Toegevoegd: D. Cosaert uit Knokke-Heist
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Snelle service!
"De isolatiewerken aan ons dak zijn snel uitgevoerd. Een week nadat we de aanvraag hadden ingediend via isoleren.be werd er flink aan ons dak gewerkt."
Toegevoegd: J. Peeters uit Gent
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Voordelen van dakisolatie

  • Een warmte en kostenbesparing van meer dan 30%
  • Een goede isolatie voorkomt veel reparaties aan het dak

Veelgestelde vragen

Er is al waterafwerende dakbedekking geplaatst aan de buitenzijde van mijn dak, waarom moet dit ook nog over de isolering aangebracht worden als ik van binnenuit isoleer?
Vanuit huis stijgt veel damp naar boven. Een mens alleen al verliest gemiddeld 2,5 liter vocht per dag. Dit vocht stijgt allemaal omhoog. Als er aan de binnenkant van het dak geen dampafstotende materialen worden gebruikt, zal er schimmelvorming ontstaan op het dak en op het isolatiemateriaal.

Kan ik de isolatie zelf aanbrengen?
Het aanbrengen van een isolatie van een schuin dak aan de buitenkant is het eenvoudigst. Dit kunt u zelf doen. Het aanbrengen van een isolatie op een plat dak is vrij lastig, omdat u rekening moet houden met de waterdichtheid van het dak. Ook het isoleren van een schuin dak vanaf de binnenzijde vereist kennis en vaardigheden. Hoe het dak geïsoleerd moet worden hangt ook af van het materiaal wat gebruikt wordt voor de isolatie.

Bestaat er een subsidie voor dakisolatie?
De subsidies voor het isoleren van een dak verschillen per gemeente en per gewest. Informatie hierover kan opgevraagd worden bij de gemeente of u kunt kijken op de website van uw gemeente.

Verricht u isolatiewerken?

Meld u snel aan voor deze service en ontvang meer aanvragen.

Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend uw offerte voor isoleerwerken aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen

Plus ons: